Oedeem En Oedeemtherapie (Paperback)

Oedeem En Oedeemtherapie Cover Image
By H. P. M. Verdonk (Editor), N. Devoogdt (Editor), R. J. Damstra (Editor)
Email or call for price
Not In Stock - Usually ships in 3-5 Days

Description


Dit boek biedt een totaalbeeld van oedeem en gaat uitgebreid in op de diagnostiek, de evaluatie en de belangrijkste therapievormen. Het is een studieboek n naslagwerk en richt zich primair op fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, huidtherapeuten en dermatologen. Ook is het geschikt voor flebologen, geriaters, verpleegkundigen, sportmasseurs en studenten fysiotherapie, kinesitherapie en huidtherapie.

Oedeem en oedeemtherapie is in deze derde druk geheel nieuw van opzet en heeft een meer totale benadering. Ook zijn in alle hoofdstukken de nieuwste inzichten en technieken verwerkt, zoals de toepassing van zorgmodellen bij chronische aandoeningen, en nieuwe beeldvorming in de functionele diagnostiek.

De rode draad wordt gevormd door de international classification of functioning, disability and health (ICF). Onderwerpen als anatomie, (patho)fysiologie van het lymfesysteem, het veneuze systeem, microcirculatie, diagnostische methodes en genetica komen aan de orde. Verder gaat het boek in op conservatieve behandelvormen zoals huidverzorging, compressietherapie, oefentherapie, manuele lymfedrainage, zelfmanagement en di tetiek. Ook bespreekt het de operatieve technieken en de medicamenteuze behandeling. Vele illustraties ondersteunen de inhoud.

De redactie bestaat uit prof. Nele Devoogdt (fysiotherapeut/kinesitherapeut), Bert Verdonk (fysiotherapeut) en dr. Robert Damstra (dermatoloog). Zij zijn gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van chronisch oedeem. Ook zijn ze verbonden aan het European Reference Network voor primair en pediatrisch lymfoedeem en aan de expertisecentra voor lymfoedeem in Nederland en Belgi .


Product Details
ISBN: 9789036825894
ISBN-10: 903682589X
Publisher: Bohn Stafleu Van Loghum
Publication Date: May 3rd, 2021
Language: Dutch